Blog

Recept: Cheesecake Ibiza style – Flaó d’Eivissa

Ibiza is een eiland van contrasten waar traditie en moderne trends samensmelten onder de brandende zon, bij het geluid van de krekels, de geur van pijnbomen en jasmijn en het bruisende nachtleven. Dat geldt ook voor de gastronomie: creatieve kunstwerken op het bord en traditionele Ibiza-gerechten die beide voortkomen uit de prachtige producten die het eiland en haar zee biedt. Bijna overal wordt er gekookt met natuurlijke en verse producten van het eiland.

Een typisch Ibiziaans gerecht is de Flaó d’Eivissa, een cheesecake subtiel gelardeerd met de smaak van munt en anijs. Flaó betekent overigens taart gevuld met kwark of kaas en Eivissa is de plaatselijke benaming van Ibiza. Om alvast in vakantiestemming te komen, hier het recept van Sandra Alvarez.

Recept Flaó d’Eivissa

Zo maak je zelf een heerlijke Flaó D’Eivisa voor 8-12 personen.

VOOR De bodem

Benodigdheden

  • 250 gr tarwebloem
  • 25 gr suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl anijszaad
  • 30 gr boter
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 ei
  • 2 el anijslikeur
  • zest van 1/2 citroen

Werkwijze

1 Verwarm de oven voor op 165 graden Celcius
2 Meng de bloem, suiker, zout en anijszaad met elkaar
3 Meng daarna de boter hier doorheen en de overige ingrediënten voor de bodem
4 Kneed het deeg een paar minuten tot je een mooi samenhangend deeg krijgt
5 Verpak het deeg in plasticfolie en koel het circa 30 minuten in de koelkast

VOOR De vulling

Benodigdheden

  • 4 eieren
  • 250 suiker
  • 150 gr mascarpone
  • 350 gr ricotta
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • een paar muntblaadjes

Werkwijze

1 Klop de eieren en suiker totdat het schuimig wordt
2 Meng hierna de mascarpone, ricotta en kaneel en voeg dit toe aan het eimengsel
3 Hak de munt fijn en voeg dit toe aan het geheel

DE TAART MAKEN

1 Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit voor de taartbodem (26 cm).
2 Maak een opstaand randje deeg.
3 Voeg dan de vulling toe en verdeel dit over de taartbodem.
4 Bak de taart in 45 minuten gaar in de oven en laat deze hierna de taart afkoelen.
5 Garneer tot slot de taart met wat verse muntblaadjes

Serveer de taart koud. Heerlijk met koffie, Hierbas de Ibiza of een glas sherry.